Going abroad

print

STEP 1: ORIENTATION

Bovenstaande tabs geven je extra uitleg bij de Going Abroad Checklist. Deze uitleg hoort bij het onderdeel "Orientation."

Laatst bijgewerkt op 15 januari 2020.

De student information fair is een algemene informatiemarkt, georganiseerd door het International Office. Een handig event voor jou als je overweegt om tijdens je Avansstudie naar het buitenland te gaan.

Programma

De markt start met een kick-off-presentatie waarin je algemene info krijgt over Erasmus+. Daarna kun je bij verschillende ‘tafels’ jouw vragen stellen en studenten ontmoeten die net uit het buitenland terug zijn.

Check de agenda

De student information fair vindt plaats aan het begin van elk kalenderjaar. Je kunt deze markt bezoeken in Breda of in Den Bosch. Kijk in de Studentinfo-agenda voor de eerstvolgende editie.

Voorlichting per academie

Een aantal academies organiseert ook voorlichting voor de eigen studenten over dit onderwerp. Meer informatie hierover vind je bij jouw academie.

Laatst bijgewerkt op 8 februari 2023.

Iedere opleiding heeft een stage-/afstudeercoördinator. Deze persoon kan je vertellen welke mogelijkheden je binnen jouw opleiding hebt voor stages in het buitenland en waar je meer informatie kunt vinden. Mogelijk kan de coördinator je ook info geven over bedrijven in het buitenland waar je stage kunt lopen, over de voorwaarden waaraan je aan moet voldoen om op stage te kunnen gaan en de procedure voor goedkeuring.

Bij sommige opleidingen is het mogelijk om een minor te combineren met een stage in het buitenland. Vergeet niet hier bij de coördinator naar te vragen. Meer informatie hierover vind je bij jouw academie.

Laatst bijgewerkt op 8 februari 2023.

Jaarlijks krijgen studenten en medewerkers van Avans in het buitenland met verschillende soorten problemen te maken. Zoals de uitbraak van potentieel dodelijke virale infectieziekten, aardbevingen, persoonlijke ongevallen, diefstal van geld of paspoort of gewelddadige onlusten. Het is belangrijk dat jij en Avans contact met elkaar kunnen opnemen bij calamiteiten.

Reisadvies

Check het reisadvies voor je bestemming op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit reisadvies is leidend en Avans volgt dit.

Lees het reglement

Het Reglement voor internationale reizen en verblijven is van toepassing op alle studenten die voor studie, stage of afstuderen in het buitenland verblijven. Lees dit document dus goed door.

Je gegevens verplicht registreren

Wanneer jij met een calamiteit in het buitenland geconfronteerd wordt, wil Avans Hogeschool zo snel mogelijk contact met je opnemen om jou te helpen. Dat kan alleen als wij over jouw exacte reis- en contactgegevens beschikken. Om goed en snel te kunnen handelen is die informatie van essentieel belang.

Elke student die voor studie, stage of afstuderen een periode in het buitenland verblijft, is verplicht voor vertrek zijn reisgegevens in te vullen in Osiris. Log in en vul je gegevens in onder het kopje “Stay abroad – Contact Information” .

Houd je gegevens bij

Tijdens je verblijf in het buitenland kan het zijn dat je gegevens wijzigen, of dat je nieuwe gegevens hebt. Bijvoorbeeld een lokaal telefoonnummer of nieuw woonadres. Werk de database direct bij wanneer je nieuwe gegevens hebt.

Registreer je ook bij het ministerie

Ga je voor een studie- of stageperiode naar het buitenland, registreer je dan ook bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dan blijf je op de hoogte van de veiligheidssituatie op de plek waar je verblijft.

Wijziging reisadvies gedurende verblijf buitenland

Studenten die zich in gebieden bevinden die Buitenlandse Zaken kleurcode oranje of rood geeft, krijgen het dringende advies om terug te keren naar Nederland. Het is geen verplichting, tenzij nieuwe richtlijnen van het RIVM, Ministerie van Buitenlandse Zaken of de lokale autoriteiten in dat land reden zijn om dit wel te doen. Als je besluit om te blijven en je stage / het studieonderdeel voort te zetten, dan heeft dat geen gevolgen voor de erkenning van de studiepunten daarvan.

Besluit je te blijven zorg dan dat je: 

  • de maatregelen van de lokale autoriteiten volgt;
  • de veiligheidssituatie ter plekke in de gaten houdt;
  • de gezondheidszorg ter plekke in gaten houdt;
  • contact houdt met het International Office van Avans.

Zelf contact opnemen bij een calamiteit

Raak je in het buitenland betrokken bij een levensbedreigende calamiteit, zoals een ernstige ziekte of persoonlijk ongeval, neem dan altijd direct op met de alarmcentrale van je verzekeringsmaatschappij en met het International Office van Avans. Sla onderstaande nummers daarom al op in je mobiel voordat je vertrekt, en geef ze ook door aan je thuisblijvers.

Bij verlies of diefstal van persoonlijke eigendommen doe je altijd aangifte bij de plaatselijke politie.

Alarmcentrale: +31 20 - 592 92 92

Is er sprake van een grote ramp of calamiteit, zoals een aardbeving, bel dan ook +31 20 - 592 92 92. Je krijgt dan contact met de alarmcentrale die in dat jaar de landelijke coördinator bij rampen en calamiteiten is. Dit kan de ANWB Alarmcentrale, Allianz Global Assistance, SOS International of Eurocross Assistance zijn.

International Office: +31 88 525 80 01

Het International Office van Avans bereik je op +31 88 525 80 01. Is dit nummer niet bereikbaar, bel dan het noodnummer buitenland: +31 76 532 09 72.

Wees goed verzekerd

Zorg dat je de juiste verzekering hebt voordat je vertrekt. Meer hierover lees je op de pagina over verzekeren.

Meer informatie

Bij het Nuffic vind je handige links naar sites die je helpen voorbereid te zijn op een calamiteit in het buitenland.

Voor meer informatie kun je terecht bij het International Office van Avans. Stuur een mail naar internationaloffice@avans.nl of bel + 31 88 525 80 01. Je kunt ook langslopen bij Student Support.

Laatst bijgewerkt op 25 januari 2023.

Op uitwisseling gaan naar het buitenland kost geld. Je budget kan je keuze voor je bestemming beperken.

Maak daarom een inschatting van de kosten van je uitwisseling voordat je je aanmeldt. Denk aan geld dat je uitgeeft aan bijvoorbeeld:

  • visum
  • vaccinaties
  • kamerhuur
  • verzekering
  • reiskosten
  • eten en drinken

Houd er ook rekening mee dat dit soort kosten tussen steden in hetzelfde land kunnen verschillen. Op de website van WilWeg vind je per land een overzicht van de gemiddelde kosten van dat land. 

Ga je op uitwisseling, dan blijf je het reguliere voltijd-collegegeld betalen aan Avans.

Laatst bijgewerkt op 15 januari 2020.
Avans goes Abroad

Facebook groep

Word lid!